Slik kjører du skanning av flyttbare stasjoner

Flyttbare enheter du kobler til datamaskinen, kan inneholde virus eller andre programmer som utgjør en trussel. Kaspersky-programmet skanner flyttbare stasjoner for å forhindre at datamaskinen blir infisert. Du kan konfigurere skanning av flyttbare enheter for manuell eller automatisk start når en flyttbar enhet kobles til datamaskinen. Automatisk skanning av flyttbare enheter er aktivert som standard.

Slik kjører du Skanning av flyttbare stasjoner manuelt:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Sikkerhet.
  3. I blokken Skann klikker du på Velg skanning-knappen.

Vinduet Skann vil da åpne.

4. I Skann-vinduet velger du delen Skanning av flyttbar stasjon.
  5. Gå til skanningsinnstillingene av flyttbar stasjon, og velg ett av følgende alternativer:
    • Hurtigskann (valgt som standard)

Hvis du velger dette alternativet, vil Kaspersky-programmet bare skanne filer med visse formater som er mest utsatt for infeksjon og som ligger i rotmappen.

• Detaljert skanning

Hvis du velger dette alternativet, vil Kaspersky-programmet skanne alle filene i hver mappe på den eksterne enheten.

6. Gå til delen Skanning av flyttbar stasjon. I rullegardinlisten velger du stasjonsbokstaven til den eksterne enheten og klikker på knappen Kjør.

Programmet starter skanningen av den tilkoblede enheten.